
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 125 g taloussuklaata
-
200 g
Valio voita (pehmeää)Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 1 pussi (75 g) mantelijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
- 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria ja/tai kaakaojauhetta
Tarjoiluun
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1-2 rkl mantelilikööriä rommia tai konjakkia
- 75 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Voitele vuoan reunat. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, sekoita välillä.
- Vaahdota voita, fariinisokeria ja mausteita sähkövatkaimella n. 2 min. Lisää munat yksitellen sekä hiukan jäähtynyt suklaasula, vatkaa koko ajan. Lisää crème fraîche.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita. Kaada vuokaan.
- Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
- Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi alkoholilla ja 1 rkl:lla sokeria. Ripota jäähtyneelle kakulle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
- Tarjoa kermavaahdon ja suklaalastujen kera
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
394 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
27,1 g
Tyydyttynyt rasva
14,1 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria