Siirry sisältöön
Mehevä suklaakakku

Mehevä suklaakakku

Suklaakakku sopii arjen juhlahetkiin sekä viikonlopun ja juhlien herkutteluun.

Mehevä suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g taloussuklaata
  • 200 g
    Valio voita (pehmeää)
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 pussi (75 g) mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
  • 2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria ja/tai kaakaojauhetta

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1-2 rkl mantelilikööriä rommia tai konjakkia
  • 75 g taloussuklaata

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Voitele vuoan reunat. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, sekoita välillä.
  2. Vaahdota voita, fariinisokeria ja mausteita sähkövatkaimella n. 2 min. Lisää munat yksitellen sekä hiukan jäähtynyt suklaasula, vatkaa koko ajan. Lisää crème fraîche.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita. Kaada vuokaan.
  4. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  5. Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi alkoholilla ja 1 rkl:lla sokeria. Ripota jäähtyneelle kakulle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
  7. Tarjoa kermavaahdon ja suklaalastujen kera

Vinkki

Älä kypsennä kakkua liian pitkään, se on parhaimmillaan kostean mehevä sisältä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 395 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 27,1 g
Tyydyttynyt rasva 14,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search