Mehevä suklaakakku

Mehevä suklaakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mehevä suklaakakku

Mehevä suklaakakku

Suklaakakku sopii arjen juhlahetkiin sekä viikonlopun ja juhlien herkutteluun.

Valmistusaika

Työaika
30 min
45 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
125 g
taloussuklaata
200 g (pehmeää)
2 ½ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
4 (huoneenlämpöistä)
kananmunaa
1 prk (150 g)
1 pussi (75 g)
mantelijauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 tl
leivinjauhetta

Pinnalle

tomusokeria ja/tai kaakaojauhetta

Tarjoiluun

2 dl
( 1 - 2
mantelilikööriä , rommia tai konjakkia )
75 g
taloussuklaata

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Voitele vuoan reunat. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa, sekoita välillä.
  2. Vaahdota voita, fariinisokeria ja mausteita sähkövatkaimella n. 2 min. Lisää munat yksitellen sekä hiukan jäähtynyt suklaasula, vatkaa koko ajan. Lisää crème fraîche.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi taikinaan, sekoita. Kaada vuokaan.
  4. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa 45 - 50 min.
  5. Anna jäähtyä hetken vuoassa, siirrä sitten tarjoiluvadille paistopinta ylöspäin.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi alkoholilla ja 1 rkl:lla sokeria. Ripota jäähtyneelle kakulle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
  7. Tarjoa kermavaahdon ja suklaalastujen kera
Vinkki

Vinkki

Älä kypsennä kakkua liian pitkään, se on parhaimmillaan kostean mehevä sisältä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
409 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
29 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.