Merimiespihvi

Merimiespihvi

Tämä mehevä uuniruoka vaatii aikaa valmistuakseen, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen. Tarjoa Merimiespihvin kanssa raikasta juuresraastetta.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
naudan ulkofileetä
2
sipulia viipaleina
10 600 g
perunaa viipaleina
3 300 g
porkkanaa viipaleina
1 rkl
3 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
½ tl
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
1 ½ tl
paprikajauhetta
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuori sipulit, perunat ja porkkanat. Ruskista sipulit kevyesti Oivariini rasvassa. Nosta pois pannulta ja lisää huoneenlämpöiset lihaviipaleet. Ruskista kevyesti molemmin puolin
  3. Huuhdo pannu vedellä ja ota liemi talteen. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain peruna- ja porkkanaviipaleita, sipulia, lihaviipaleita, murennettu lihaliemikuutio ja mausteita. Alimmaisen ja päällimmäisen kerroksen tulee olla perunaa.
  4. Yhdistä smetana ja pannun huuhdeliemi ja kaada vuokaan.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 1/2 tunnin ajan. Ripottele valmiin ruoan pinnalle persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)