Siirry sisältöön
Mokkapalakakku

Mokkapalakakku

Mokkapalat ovat niin rakastettu herkku, että syntyi idea tehdä kahvipöytien klassikosta kakku. Lapset ovat testanneet kakkua ja se on ollut menestys -suosikkikuorrutetta kun löytyy kinuskisen täytteen lisäksi jokaisesta välistä. Valmiilla maitokahvijuomalla kostutus sujuu makoisasti ja tuot kakkuun lempeämpää makua.

Mokkapalakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaa
    Valio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
    Valio Latte original maitokahvijuoma 1 l laktoositon
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

Täyte

Kostutus ja koristelu


Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maitokahvijuoma, niin se jäähtyy sopivaksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitokahvijuomaseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipellille.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Vedä kakkupohja leivinpaperin avulla työpöydälle.
  7. Kostuta maitokahvijuomalla. Anna vetäytyä 45 min.

Kuorrutus

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maitokahvijuoma. Sihtaa joukkoon muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää, jäähtyessään se paksuuntuu, jolloin se pysyy kakkulevyn pinnalla.) Anna valua reunoja kohti ja tasoita lastalla.
  2. Koristele kolmannes (tulee kansilevyksi) nonparelleilla, ennen kuin kuorrutus kovettuu.
  3. Anna kuorrutteen tekeytyä/kovettua 1 - 2 h. Jos mahdollista, nosta kylmään, viileään aikaan esim. parvekkeelle.

Täyte ja kokoaminen

  1. Siisti kakkulevyn reunat ja leikkaa levy kolmeen yhtä suureen palaan.
  2. Laita vispikerma, kinuskikreemi ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pursotuksen kestäväksi vaahdoksi.
  3. Täytä kakku pursottamalla tai lusikoimalla tuorejuustovaahtoa kakkulevyille ja aseta päällimmäiseksi koristeltu kakkulevy. Tarjoa täytekakkuna synttäreillä tai lastenjuhlissa.

MOKKAPALAKAKKU TAVALLISELLA KAHVILLA

  1. Halutessasi, voit valmistaa kakun ilman Valio Eila® Latte maitokahvijuomaa. Korvaa se taikinassa ja kostutuksessa Valio Eila® maitojuomalla tai kahvin ja maitojuoman seoksella (1:1). Käytä kuorrutteessa sen tilalla vahvaa kahvia ja suurenna kuorrutteen kaakaojauheen määrä ½ dl:an.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 315 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 34,7 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search