Mokkapalakakku

Mokkapalakakku

Mokkapalat ovat niin rakastettu herkku, että syntyi idea tehdä kahvipöytien klassikosta kakku. Lapset ovat testanneet kakkua ja se on ollut menestys -suosikkikuorrutetta kun löytyy kinuskisen täytteen lisäksi jokaisesta välistä. Valmiilla maitokahvijuomalla kostutus sujuu makoisasti ja tuot kakkuun lempeämpää makua.

Ainekset16 annosta

16 annosta
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
2 dl
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria

Kuorrutus

75 g
¾ dl
5 dl
tomusokeria
1 rkl
kaakaojauhetta

Täyte

4 dl
2 prk (à 200 g)

Kostutus ja koristelu

¾ dl
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maitokahvijuoma, niin se jäähtyy sopivaksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitokahvijuomaseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
    Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitokahvijuomaseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipellille.
     Kaada leivinpaperille uunipellille.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Vedä kakkupohja leivinpaperin avulla työpöydälle.
  7. Kostuta maitokahvijuomalla. Anna vetäytyä 45 min.
  8. Kuorrutus

  9. Sulata voi kattilassa. Lisää maitokahvijuoma. Sihtaa joukkoon muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää, jäähtyessään se paksuuntuu, jolloin se pysyy kakkulevyn pinnalla.) Anna valua reunoja kohti ja tasoita lastalla.
    Sulata voi kattilassa. Lisää maitokahvijuoma. Sihtaa joukkoon muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää, jäähtyessään se paksuuntuu, jolloin se pysyy kakkulevyn pinnalla.) Anna valua reunoja kohti ja tasoita lastalla.
  10. Koristele kolmannes (tulee kansilevyksi) nonparelleilla, ennen kuin kuorrutus kovettuu.
  11. Anna kuorrutteen tekeytyä/kovettua 1 - 2 h. Jos mahdollista, nosta kylmään, viileään aikaan esim. parvekkeelle.
  12. Täyte ja kokoaminen

  13. Siisti kakkulevyn reunat ja leikkaa levy kolmeen yhtä suureen palaan.
  14. Vaahdota vispikerma ja tuorejuusto kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  15. Täytä kakku pursottamalla tai lusikoimalla tuorejuustovaahtoa kakkulevyille ja aseta päällimmäiseksi koristeltu kakkulevy. Tarjoa täytekakkuna synttäreillä tai lastenjuhlissa.
  16. MOKKAPALAKAKKU TAVALLISELLA KAHVILLA

  17. Halutessasi, voit valmistaa kakun ilman Valio Eila® Latte maitokahvijuomaa. Korvaa se taikinassa ja kostutuksessa Valio Eila® maitojuomalla. Käytä kuorrutteessa sen tilalla vahvaa kahvia ja suurenna kuorrutteen kaakaojauheen määrä ½ dl:an.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›