Mustaherukka-vadelmajälkiruoka

Mustaherukka-vadelmajälkiruoka

2 h 5 min
helppo
42 kcal / 100g
0
0

Ihanan aromikas, marjaisa jälkiruokahyytelö on helppo tarjottava, koska sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin. Kreikkalainen jogurtti ja hunaja kruunaavat annokset ennen tarjoiluhetkeä.

Ainekset

4 annosta
3 dl
½ dl
hyytelösokeri Multia
1 dl
kotimaisia vadelmia
1 dl

Pinnalle

juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan marjakeitto ja hyytelösokeri. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna kiehua n. 30 sek. Nosta levyltä.
  2. Jaa vadelmat annoslaseihin. Kaada kattilasta varovasti marjojen päälle hieman jäähtynyt marjahyytelöseos. Peitä ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä parisen tuntia.
  3. Ennen tarjoilua: Lusikoi annosten päälle jogurttia. Valuta koristeeksi ja mauksi hunajaa (myös ruokosokerisiirappi käy).
  4. Nauti jälkiruokana.

Vinkki

* Mikäli haluat jälkiruoasta täysin laktoosittoman, korvaa Valio kreikkalainen jogurtti laktoosittomalla Valio turkkilaisella jogurtilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
1 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)