Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto

Mustajuuri on ehkä hieman tuntemattomampi juures, joka muistuttaa hieman parsaa. Sitä voidaan hyödyntää monipuolisesti keitoissa, gratiineissa sekä lisäkkeissä.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
mustajuurta
pala (150 g)
purjoa
1 - 2 (250 g)
rosamunda-perunaa
8 - 10 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
ripaus
valkopippuria
½ tl
suolaa

Pinnalle

1 - 2 dl

Ohje

  1. Pese ja kuori mustajuuret juoksevan veden alla. Laita ne tummumisen estämiseksi kylmään veteen.
  2. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja kuutioi perunat. Laita paloitellut mustajuuret, purjo ja perunat kiehumaan kasvisliemeen. Keitä n. 30 min tai kunnes kypsiä. Soseuta.
  3. Lisää kerma ja mausta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja tarkista suola.
  4. Vatkaa kahvimaito vaahdoksi sähkövatkaimella kapeassa, korkeassa astiassa, esim. mittakannussa. Lusikoi vaahtoa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa alkukeittona Piparjuuri-ruistikkujen kanssa.
  6. MAA-ARTISOKKAKEITTO

  7. Korvaa mustajuuret halutessasi maa-artisokilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.