Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto

45 min
keskitaso
43 kcal / 100g
2
1

Mustajuuri on ehkä hieman tuntemattomampi juures, joka muistuttaa hieman parsaa. Sitä voidaan hyödyntää monipuolisesti keitoissa, gratiineissa sekä lisäkkeissä.

Ainekset

4 annosta
500 g
mustajuuria
pala (150 g)
purjoa
1 - 2 (250 g)
rosamunda-perunaa
8 - 10 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
ripaus
valkopippuria
½ tl
suolaa

Pinnalle

1 - 2 dl

Ohje

  1. Pese ja kuori mustajuuret juoksevan veden alla. Laita ne tummumisen estämiseksi kylmään veteen.
  2. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja kuutioi perunat. Laita paloitellut mustajuuret, purjo ja perunat kiehumaan kasvisliemeen. Keitä n. 30 min tai kunnes kypsiä. Soseuta.
  3. Lisää kerma ja mausta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja tarkista suola.
  4. Vatkaa kahvimaito vaahdoksi sähkövatkaimella kapeassa, korkeassa astiassa, esim. mittakannussa. Lusikoi vaahtoa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa alkukeittona Piparjuuri-ruistikkujen kanssa.
  6. MAA-ARTISOKKAKEITTO

  7. Korvaa mustajuuret halutessasi maa-artisokilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)