Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikkatyynyt

Mustikkatyynyt ovat suloisia pieniä tarjottavia aamiaispöytään, jotka valmistuvat nopeasti uunipelillä. Pienet herkut ovat parhaimmillaan uunituoreena voin kanssa.

Mustikkatyynyt
Mustikkatyynyt

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (120 g) mustikoita

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kermaviili ja maito. Lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää rasva, sokeri, suola ja muna. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää jauhot ja alusta taikina. Anna kohota n. 1 tunti liinan alla vedottomassa paikassa
  2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpaperiarkille. Kauli se arkin kokoiseksi levyksi (n. 35 x 35 cm). Ripota mustikat levylle niin että molemmilta puolilta leveyssuunnaassa jää 10 cm taikinaa puhtaaksi
  3. Taita taikinalevyn puhtaat osat keskelle päällekkäin leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa suorakulmaksi taiteltu taikina terävällä veitsellä 3 x 7 osaan pieniksi "tyynyiksi". Nosta palat leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Anna kohota liinan alla n. 30 min. Paista 225 asteessa 8 - 10 min. Jäähdytä liinalla peitettynä.
  4. Tarjoile maidon kanssa.

Vinkki

Jos käytät pakastemustikoita, marjojen määräksi riittää silloin 1 1/2 dl. Lisää ne jäisinä suoraan pakastimesta. Ripota pakastemustikoiden päälle n. 1/2 dl ruishiutaleita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 38,8 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search