Olut-juustoleipä

Olut-juustoleipä

Leivän valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Mehevä olut-juustoleipää maustaa maltaisen oluen lisäksi Mustaleima juusto.

2 h 35 min
keskitaso
262 kcal / 100g
2
0

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
olutta tai kotikaljaa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
1 pussi (130 g)
12 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen olueeseen hiiva, suola ja siirappi. Lisää juustoraaste. Lisää joukkoon osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot. Lisää viimeisenä Oivariini.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Käytä leivinpöydällä apuna jauhoja. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle. Kohota ne leivinliinan alla.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)