Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenainen juustokakku

Omenalla ja pipareilla maustettu juustokakku tuo vaihtelua joulun jälkiruokapöytään.

Omenainen juustokakku
Omenainen juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g siirappipiparkakkuja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 2½ dl makeuttamatonta omenasosetta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • 1⅓ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0 kg siirappipiparkakkuja

Ohje

  1. Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjaiseen, Ø 24 cm:n vuokaan. Levitä piparkakkuseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keskenään omenasose, tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
  3. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta. Koristele piparkakuilla. Tarjoa kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 289 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 22,2 g
Rasva 20,3 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • siirappipiparkakkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search