Omenainen juustokakku

Omenainen juustokakku

10 h 30 min
keskitaso
287 kcal / 100g
2
7

Omenalla ja pipareilla maustettu juustokakku tuo vaihtelua joulun jälkiruokapöytään.

Ainekset

8 annosta

Pohja

200 g
siirappipiparkakkuja
50 g

Täyte

5
liivatelehteä
2 rkl
vettä
2 ½ dl
makeuttamatonta omenasosetta
1 rasia (200 g)
1 ½ dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
2 dl

Koristeluun

1 ¼ dl
2 tl
vaniljasokeria
siirappipiparkakkuja

Ohje

  1. Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjaiseen, Ø 24 cm:n vuokaan. Levitä piparkakkuseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keskenään omenasose, tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
  3. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta. Koristele piparkakuilla. Tarjoa kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
20 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)