Siirry sisältöön
Omenaserbetti & kanelisiirappi

Omenaserbetti & kanelisiirappi

Serbetti-sanaa käytetään maitopohjaisesta jäätelöstä, jossa on mukana hedelmiä, marjoja tai niistä valmistettuja mehuja. Sorbetti taas on maidoton versio tästä herkusta.

Omenaserbetti & kanelisiirappi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 liivatelehti
  • 5 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl omenahilloa tai omenasosetta
  • 3-4  (250 g) kotimaista omenaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Kanelisiirappi

  • 3 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ½ dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

  1. Laita liivatelehti kylmään veteen.
  2. Kiehauta omenatäysmehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää liivatelehti, sekoita kunnes se liukenee mehuun. Nosta kattila liedeltä.
  3. Lisää omenasose ja hienoksi raastetut omenat. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Kaada kannelliseen kulhoon, jonka voit laittaa pakastimeen. Pakasta seosta 2 tuntia.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimella, lisää sitten kermavaahto kevyesti lusikalla nostellen. Pakasta 2 tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta vielä 2 t tai kunnes seos on sopivan kovaa.
  6. Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, ota se etukäteen jääkaappiin temperoitumaan. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla annoskulhoihin.
  7. Tarjoa kylmää serbettiä lämpimän kanelisiirapin kanssa.

Kanelisiirappi

  1. Sekoita kattilassa omenatäysmehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä n. 20 min tai kunnes sopivan sakeaa. Lisää sitruunamehu. Poista kanelitangot. Voit maustaa halutessasi ripauksella vaniljasokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal
Proteiini 0,5 g
Hiilihydraatti 16,5 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search