Omenaserbetti & kanelisiirappi

Omenaserbetti & kanelisiirappi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omenaserbetti & kanelisiirappi

Omenaserbetti & kanelisiirappi

Serbetti-sanaa käytetään maitopohjaisesta jäätelöstä, jossa on mukana hedelmiä, marjoja tai niistä valmistettuja mehuja. Sorbetti taas on maidoton versio tästä herkusta.

Valmistusaika

Työaika
7 h
Yhteensä
7 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1
liivatelehti
5 dl
½ dl
sokeria
1 dl
omenahilloa tai omenasosetta
3 - 4 (250 g)
kotimaista omenaa
2 dl

Kanelisiirappi

3 dl
½ dl
sokeria
2
kanelitankoa
1 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

sitruunamelissaa

Ohje

  1. Laita liivatelehti kylmään veteen.
  2. Kiehauta omenatäysmehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää liivatelehti, sekoita kunnes se liukenee mehuun. Nosta kattila liedeltä.
  3. Lisää omenasose ja hienoksi raastetut omenat. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Kaada kannelliseen kulhoon, jonka voit laittaa pakastimeen. Pakasta seosta 2 tuntia.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimella, lisää sitten kermavaahto kevyesti lusikalla nostellen. Pakasta 2 tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta vielä 2 t tai kunnes seos on sopivan kovaa.
  6. Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, ota se etukäteen jääkaappiin temperoitumaan. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla annoskulhoihin.
  7. Tarjoa kylmää serbettiä lämpimän kanelisiirapin kanssa.
  8. Kanelisiirappi

  9. Sekoita kattilassa omenatäysmehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä n. 20 min tai kunnes sopivan sakeaa. Lisää sitruunamehu. Poista kanelitangot. Voit maustaa halutessasi ripauksella vaniljasokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.