
Valmistusaika
Aktiivinen
7 h
Yhteensä
7 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 liivatelehti
-
5 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- ½ dl sokeria
- 1 dl omenahilloa tai omenasosetta
- 3-4 (250 g) kotimaista omenaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Kanelisiirappi
-
3 dl
Valio omenatäysmehuaValio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
- ½ dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita liivatelehti kylmään veteen.
- Kiehauta omenatäysmehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää liivatelehti, sekoita kunnes se liukenee mehuun. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää omenasose ja hienoksi raastetut omenat. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Kaada kannelliseen kulhoon, jonka voit laittaa pakastimeen. Pakasta seosta 2 tuntia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimella, lisää sitten kermavaahto kevyesti lusikalla nostellen. Pakasta 2 tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta vielä 2 t tai kunnes seos on sopivan kovaa.
- Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, ota se etukäteen jääkaappiin temperoitumaan. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla annoskulhoihin.
- Tarjoa kylmää serbettiä lämpimän kanelisiirapin kanssa.
Kanelisiirappi
- Sekoita kattilassa omenatäysmehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä n. 20 min tai kunnes sopivan sakeaa. Lisää sitruunamehu. Poista kanelitangot. Voit maustaa halutessasi ripauksella vaniljasokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
112 kcal
Proteiini
0,5 g
Hiilihydraatti
16,5 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissaa