Paahdettu juures-juustosalaatti

Paahdettu juures-juustosalaatti

1 h
keskitaso
137 kcal / 100g
1
1

Juurekset voi kypsentää helposti uunissa paahtamalla. Tällä ohjeella valmistat maistuvan juustoisen kasvisruoan tai lisäkkeen erilaisille liha- tai kalaruoille.

Ainekset

6 annosta
1 - 2 isoa
sipulia
3 (300 g )
porkkanaa
2 (400 g)
palsternakkaa
3 (400 g)
naurista tai 1 pieni lanttu
50 g
2 rkl
hunajaa
1 ½ tl
suolaa

Kastike

2 dl
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½ dl
ripaus
suolaa

Lisäksi

1 pkt (300 g)

Ohje

  1. Kuori sipulit ja juurekset. Leikkaa reiluhkoiksi paloiksi.
  2. Laita voi uunivuokaan ja sulata 200 asteessa. Lisää joukkoon sipulit, juurekset ja mausteet. Sekoita. Paahda uunin keskiosassa n. 40 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Anna juuresten jäähtyä haaleiksi. Lisää kuutioitu juusto juuresten päälle.
  5. Tarjoa kastike erikseen.
  6. Tarjoa salaatti kasvisruokana tai lihan, broilerin tai lohen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
156 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)