Paahdettu juures-juustosalaatti

Paahdettu juures-juustosalaatti
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Paahdettu juures-juustosalaatti

Paahdettu juures-juustosalaatti

Juurekset voi kypsentää helposti uunissa paahtamalla. Tällä ohjeella valmistat maistuvan juustoisen kasvisruoan tai lisäkkeen erilaisille liha- tai kalaruoille.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 - 2 isoa
sipulia
3 (300 g )
porkkanaa
2 (400 g)
palsternakkaa
3 (400 g)
naurista
50 g
2 rkl
hunajaa
1 ½ tl
suolaa

Kastike

2 dl
1 rkl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½ dl
ripaus
suolaa

Lisäksi

1 pkt (300 g)

Ohje

  1. Kuori sipulit ja juurekset. Leikkaa reiluhkoiksi paloiksi.
  2. Laita voi uunivuokaan ja sulata 200 asteessa. Lisää joukkoon sipulit, juurekset ja mausteet. Sekoita. Paahda uunin keskiosassa n. 40 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Anna juuresten jäähtyä haaleiksi. Lisää kuutioitu juusto juuresten päälle.
  5. Tarjoa kastike erikseen.
  6. Tarjoa salaatti kasvisruokana tai lihan, broilerin tai lohen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.