
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vettä
- ½ tl suolaa
- 125 g (2,5 dl) kvinoaa, esim. Risella kvinoa mix
- 1 rkl seesamöljyä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 (n. 800 g) hunajameloni
- 100 g jääsalaattia
-
1 pkt (à 300 g)
Valio Keisarinna® juustoaValio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
- 1½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
-
100 g
tuoreita vadelmia tai mansikoita
- 1½ dl (270 g granaattiomena) granaattiomenan siemeniä
Voit kokeilla myös - ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Paahdetut kasvikset
- 300 g kesäkurpitsaa
- 300 g tuoretta fenkolia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele kvinoa juoksevan, kylmän veden alla tiheäverkkoisessa siivilässä. Kiehauta vesi, lisää suola ja kvinoa. Keitä 8 min. Peitä kannella ja nosta sivuun n. 10 minuutiksi.
- Jäähdytä kvinoa ensin huoneenlämpöiseksi, mausta seesam- ja oliiviöljyllä ja nosta jääkaappiin kylmettymään.
- Valmista sillä aikaa paahdetut kasvikset. Halkaise fenkoli ja kesäkurpitsa. Leikkaa fenkoli vinoittain viipaleiksi ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.
- Yhdistä kasvikset, oliiviöljy, etikka, sokeri ja mausteet.
- Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperille. Paahda uunin grillivastuksen alla 6 - 10 min. Tarkkaile paahtumista. Kun kasvikset ovat kevyesti paahtuneet, valuta irtoneste pois ja anna kasvisten jäähtyä.
- Paloittele hunajameloni ja revi huuhdeltu ja kuivattu jääsalaatti. Murra juustosta paloja.
- Yhdistä kvinoa, paahdetut kasvikset ja hienonnettu korianteri. Kerrostele kvinoa-kasvisseos ja muut raaka-aineet salaatiksi, viimeistele kurpitsansiemenillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
117 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
5,2 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä