Siirry sisältöön
Keisarinnan kvinoasalaatti

Keisarinnan kvinoasalaatti

Tämä juhlava salaatti sopii myös herkkävatsaisemmalle ruokailijalle eli fodmap- ruokavaliota noudattavalle. Kesällä salaatin raikasta ja värittää tuoreet marjat, muulloin voi tilalla käyttää esim. granaattiomenan siemeniä.

Keisarinnan kvinoasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 125 g (2,5 dl) kvinoaa, esim. Risella kvinoa mix
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1  (n. 800 g) hunajameloni
  • 100 g jääsalaattia
  • 1 pkt (à 300 g)
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • 1½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 100 g
    tuoreita vadelmia tai mansikoita
  • ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Paahdetut kasvikset

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 300 g tuoretta fenkolia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Huuhtele kvinoa juoksevan, kylmän veden alla tiheäverkkoisessa siivilässä. Kiehauta vesi, lisää suola ja kvinoa. Keitä 8 min. Peitä kannella ja nosta sivuun n. 10 minuutiksi.
  2. Jäähdytä kvinoa ensin huoneenlämpöiseksi, mausta seesam- ja oliiviöljyllä ja nosta jääkaappiin kylmettymään.
  3. Valmista sillä aikaa paahdetut kasvikset. Halkaise fenkoli ja kesäkurpitsa. Leikkaa fenkoli vinoittain viipaleiksi ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  4. Yhdistä kasvikset, oliiviöljy, etikka, sokeri ja mausteet.
  5. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperille. Paahda uunin grillivastuksen alla 6 - 10 min. Tarkkaile paahtumista. Kun kasvikset ovat kevyesti paahtuneet, valuta irtoneste pois ja anna kasvisten jäähtyä.
  6. Paloittele hunajameloni ja revi huuhdeltu ja kuivattu jääsalaatti. Murra juustosta paloja.
  7. Yhdistä kvinoa, paahdetut kasvikset ja hienonnettu korianteri. Kerrostele kvinoa-kasvisseos ja muut raaka-aineet salaatiksi, viimeistele kurpitsansiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search