Keisarinnan kvinoasalaatti

Keisarinnan kvinoasalaatti

45 min
keskitaso
156 kcal / 100g
0
2

Tämä juhlava salaatti sopii myös herkkävatsaisemmalle ruokailijalle eli fodmap- ruokavaliota noudattavalle. Kesällä salaatin raikasta ja värittää tuoreet marjat, muulloin voi tilalla käyttää esim. granaattiomenan siemeniä.

Ainekset

6 annosta
2 ½ dl
vettä
½ tl
suolaa
125 g
kvinoaa , esim. Risella kvinoa mix
1 rkl
seesamöljyä
1 rkl
oliiviöljyä
1 ( n. 800 g)
hunajameloni
100 g
jääsalaattia
1 pkt (à 300 g)
1 ½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl
tuoreita vadelmia tai mansikoita
½ dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Paahdetut kasvikset

300 g
kesäkurpitsaa
300 g
fenkolia
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Huuhtele kvinoa juoksevan, kylmän veden alla tiheäverkkoisessa siivilässä. Kiehauta vesi, lisää suola ja kvinoa. Keitä 8 min. Peitä kannella ja nosta sivuun n. 10 minuutiksi.
  2. Jäähdytä kvinoa ensin huoneenlämpöiseksi, mausta seesam- ja oliiviöljyllä ja nosta jääkaappiin kylmettymään.
  3. Valmista sillä aikaa paahdetut kasvikset. Halkaise fenkoli ja kesäkurpitsa. Leikkaa fenkoli vinoittain viipaleiksi ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  4. Yhdistä kasvikset, oliiviöljy, etikka, sokeri ja mausteet.
  5. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperille. Paahda uunin grillivastuksen alla 6 - 10 min. Tarkkaile paahtumista. Kun kasvikset ovat kevyesti paahtuneet, valuta irtoneste pois ja anna kasvisten jäähtyä.
  6. Paloittele hunajameloni ja revi huuhdeltu ja kuivattu jääsalaatti. Murra juustosta paloja.
  7. Yhdistä kvinoa, paahdetut kasvikset ja hienonnettu korianteri. Kerrostele kvinoa-kasvisseos ja muut raaka-aineet salaatiksi, viimeistele kurpitsansiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)