Perunaruudut

Perunaruudut

1 h 50 min
keskitaso
97 kcal / 100g
4
5

Yksinkertaista ja niin hyvää! Perunaruudut ovat tapaksia, jotka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja viimeistellä pannulla juuri ennen tarjoilua. Kokeile myös Sitruunaista perunamuusi -vinkkiä ohjeen lopussa.

Ainekset

15 ruutua
700 g
jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda tai Van Gogh (4 - 5 isoa tai 7 keskikokoista perunaa)
1 rasia (200 g)
ripaus
suolaa
1
kananmuna
1 - 2 rkl
kurpitsansiemeniä

Keittämiseen

4 - 5 dl
vettä
1 tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 12-15 min.
  2. Kaada keitinvesi talteen.
  3. Lisää perunoihin tuorejuusto. Survo sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  4. Lisää keitinvettä vähitellen perunasoseen joukkoon, kunnes rakenne sopiva. n. 1 1/2 dl.
  5. Vatkaa tasaiseksi. Lisää ripaus suolaa. Jäähdytä.
  6. Sekoita jäähtyneen soseen joukkoon muna.
  7. Levitä sose voidellun uunivuoan tai leivinpaperin päälle uunipellille (koko 32 x 22 cm). Halutessasi ripota pinnalle kurpitsansiemeniä.
  8. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 20 min.
  9. Leikkaa hyvin jäähtynyt perunasoselevy ruuduiksi.
  10. Ruskista perunaruudut kevyesti molemminpuolin rasvassa pannulla juuri ennen tarjoilua.
  11. Tarjoa alkupaloina, lihan, kalan tai kasvisruoan lisukkeena tai osana tapaslautasta.
  12. SITRUUNAINEN PERUNAMUUSI

  13. Jätä valmistus siihen vaiheeseen, kun olet tehnyt perunoista ja tuorejuustosta soseen ja maustanut sen suolalla. Tarjoa sitruunainen perunamuusi esim. kasvis-, kala- tai kanaruoan lisukkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
6 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)