Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

1 h
helppo
223 kcal / 100g
0
0

Hasselpähkinäinen punajuurisalaatti on yksinkertaisesti lempeän maukas. Rapeaksi paistettu, suolainen grillijuusto antaa vaihtelua suutuntumaan. Jos vierastat kuminansiementen makua, ne voi jättää hyvin pois.

Ainekset

4 annosta
2 (300 g)
raakaa punajuurta
1
punasipuli
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kuminan siemeniä
2 rkl
hasselpähkinäöljyä
100 g
rucolaa
1 tl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
hasselpähkinää
1 pkt (200 g)
2 rkl

Ohje

  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vähässä vedessä , n. 40 min.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli. Laita uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla (,rouhituilla kuminan siemenillä) ja hasselpähkinäöljyllä (voit käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä). Sekoita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min.
  3. Pese ja kuivaa rucola hyvin. Mausta öljyllä ja sitruunamehulla, sekoita. Asettele tarjoiluvadille.
  4. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä. Paahda pähkinärouhe kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kauniin ruskeaa. Laita sivuun odottamaan.
  5. Viipaloi grillijuusto. Paista keskilämmöllä voissa. Kerrostele juusto, punajuuret ja sipuli rucolan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinät.

Vinkki

Halutessasi voit viimeistellä salaatin paahdetuilla pekoniviipaleilla ja hunajalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
18 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
236 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)