Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Hasselpähkinäinen punajuurisalaatti on yksinkertaisesti lempeän maukas. Rapeaksi paistettu, suolainen grillijuusto antaa vaihtelua suutuntumaan. Jos vierastat kuminansiementen makua, ne voi jättää hyvin pois.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kypsennysajat yhteensä
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 (300 g)
raakaa punajuurta
1
punasipuli
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kuminan siemeniä
2 rkl
hasselpähkinäöljyä

tai 2 rkloliiviöljyä
100 g
rucolaa
1 tl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
hasselpähkinää
1 pkt (200 g)
2 rkl

Ohje

  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vähässä vedessä , n. 40 min.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli. Laita uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla (,rouhituilla kuminan siemenillä) ja hasselpähkinäöljyllä (voit käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä). Sekoita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min.
  3. Pese ja kuivaa rucola hyvin. Mausta öljyllä ja sitruunamehulla, sekoita. Asettele tarjoiluvadille.
  4. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä. Paahda pähkinärouhe kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kauniin ruskeaa. Laita sivuun odottamaan.
  5. Viipaloi grillijuusto. Paista keskilämmöllä voissa. Kerrostele juusto, punajuuret ja sipuli rucolan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinät.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit viimeistellä salaatin paahdetuilla pekoniviipaleilla ja hunajalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›