Palsternakka-parsakaalikeitto

Palsternakka-parsakaalikeitto

Kasviskeitossa on juureva, juuston ansiosta täyteläinen maku. Piparjuuri-crème fraîche viimeistelee ja tekee keitosta juhlavan. Pääruokana keitosta riittää 4 ruokailijalle, alkuruokana 6-8 ruokailijalle.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
pakasteparsakaalia
200 g
palsternakkaa
1 iso
sipuli
1 l
vettä
1 pkt (250 g)
1 tl
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2 rkl
vaaleaa balsamietikkaa

Piparjuuri-crème fraîche

1 prk (150 g)
1 ½ tl
piparjuuritahnaa
mustapippuria myllystä
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Keitä paloitellut parsakaali, palsternakka ja sipuli vedessä kannen alla kypsiksi.
  2. Hienonna sauvasekoittimella.
  3. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää sulatejuusto paloina. Sekoittele ja kuumenna. Kuohkeuta keitto vielä sauvasekoittimella.
  4. Mausta.
  5. Sekoita crème fraîchen joukkoon mausteet. Lisää seosta keittoannosten pinnalle.
  6. Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokakeittona (4 annosta) tai shottilaseissa osana buffet-pöytää (10 - 15 pientä annosta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›