Siirry sisältöön
Vanilja-palsternakkakeitto

Vanilja-palsternakkakeitto

Jos haluat tarjota jotain hieman perinteisestä poikkeavaa, valitse alkuruoaksi tämä pehmeänmakuinen vaniljainen palsternakkakeitto. Se maistuu myös pääruokana lämpimän juustoleivän kanssa.

Vanilja-palsternakkakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (70 g) sipuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 300 g palsternakkaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 0 kg vaniljatanko
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Tarjoiluun


Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariinissa kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut palsternakat, liemikuutio, maito ja halkaistu vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Ota vaniljatanko pois keitosta. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Vaahdota kahvimaito sähkövatkaimella kapeassa, korkeassa kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon halutessasi vaniljatangosta vaniljan siemeniä. Laita halkaistu tanko työlaudalle ja raaputa veitsen kärjellä siemenet vaahdon joukkoon.
  4. Tarjoa alkuruokakeittona tai pääruoaksi lämpimän juustoleivän kanssa.

VANILJA-MAA-ARTISOKKAKEITTO

  1. Korvaa palsternakat maa-artisokilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaniljatanko
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search