Vanilja-palsternakkakeitto

Vanilja-palsternakkakeitto

40 min
helppo
85 kcal / 100g
1
1

Jos haluat tarjota jotain hieman perinteisestä poikkeavaa, valitse alkuruoaksi tämä pehmeänmakuinen vaniljainen palsternakkakeitto. Se maistuu myös pääruokana lämpimän juustoleivän kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 (70 g)
sipuli
2 rkl
300 g
palsternakkaa
1
kasvisliemikuutio
6 dl
puolikas
vaniljatanko
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
2 dl

Tarjoiluun

1 - 2 dl

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariinissa kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut palsternakat, liemikuutio, maito ja halkaistu vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Ota vaniljatanko pois keitosta. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Vaahdota kahvimaito sähkövatkaimella kapeassa, korkeassa kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon halutessasi vaniljatangosta vaniljan siemeniä. Laita halkaistu tanko työlaudalle ja raaputa veitsen kärjellä siemenet vaahdon joukkoon.
  4. Tarjoa alkuruokakeittona tai pääruoaksi lämpimän juustoleivän kanssa.
  5. VANILJA-MAA-ARTISOKKAKEITTO

  6. Korvaa palsternakat maa-artisokilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)