Vanilja-palsternakkakeitto

Vanilja-palsternakkakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vanilja-palsternakkakeitto

Vanilja-palsternakkakeitto

Jos haluat tarjota jotain hieman perinteisestä poikkeavaa, valitse alkuruoaksi tämä pehmeänmakuinen vaniljainen palsternakkakeitto. Se maistuu myös pääruokana lämpimän juustoleivän kanssa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (70 g)
sipuli
2 rkl
300 g
palsternakkaa
1
kasvisliemikuutio
6 dl
puolikas
vaniljatanko
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
2 dl

Tarjoiluun

1 - 2 dl

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariinissa kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut palsternakat, liemikuutio, maito ja halkaistu vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Ota vaniljatanko pois keitosta. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Vaahdota kahvimaito sähkövatkaimella kapeassa, korkeassa kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon halutessasi vaniljatangosta vaniljan siemeniä. Laita halkaistu tanko työlaudalle ja raaputa veitsen kärjellä siemenet vaahdon joukkoon.
  4. Tarjoa alkuruokakeittona tai pääruoaksi lämpimän juustoleivän kanssa.
  5. VANILJA-MAA-ARTISOKKAKEITTO

  6. Korvaa palsternakat maa-artisokilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›