Paprika-jalapenopiiras

Paprika-jalapenopiiras

1 h 10 min
keskitaso
200 kcal / 100g
5
8

Paprika-jalapenopiiras on lempeän tulinen kahvipöydän suolainen piiras. Vihreän salaatin kanssa tarjottuna piiras käy myös kevyestä lounaasta.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kylmää vettä
1 tl
pizzamaustetta

Täyte

5 isoa
sipulia
2
paprikaa punainen ja keltainen
2 rkl
1 tl
timjamia
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippurirouhetta
1 rkl
jalapenoa
1 rasia (200 g)
2
kananmunaa

Ohje

  1. Nypi hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot, joihin olet halutessasi lisännyt pizzamaustetta. Lisää lopuksi vesi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Halkaise ja viipaloi sipulit. Suikaloi paprikat. Kuullota ne pehmeiksi voissa pannulla.
  4. Mausta, lisää jalapeno hienonnettuna. Sekoita joukkoon sulatejuusto.
  5. Ota pannu levyltä, anna jäähtyä. Lisää viimeisenä munat. Levitä täyte taikinapohjalle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 40 min. Peitä piiras leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei se tummu liikaa.

Vinkki

Jätä jalapeno pois, jos haluat miedomman makuisen piiraan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
14 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

ValioAnna Koekeittiöltä11.4.2016 kello 16:00
Hei, tässä varmasti voisi käyttää myös Koskenlaskija Ruokaa samalla munamäärällä.
Nimetön8.4.2016 kello 9:13
Voiko käyttää Koskenlaskija Ruokaa vai pitääkö lisätä munien määrää tms.?
ValioAnna Koekeittiöltä4.12.2014 kello 9:28
Hei, Koskenlaskija blokki ei toimi tässä ohjeessa ihanteellisesti, sillä se kaipaa sulaakseen nestettä.