Parsaa ja korvasienimuhennosta

Parsaa ja korvasienimuhennosta

30 min
keskitaso
80 kcal / 100g
2
3

Parsa ja korvasienet ovat kevätkauden raaka-aineita. Korvasienimuhennos on loistava lisäke tuoreelle parsalle, sillä niiden maut korostavat toisiaan. Muista aina korvasienten oikeaoppinen esikäsittely.

Ainekset

10 annosta
3 nippua (n. 2 kg)
tuoretta parsaa

Korvasienimuhennos

3 rkl
4 dl
esikäsiteltyjä korvasieniä
2
salottisipulia
2 dl
1 rasia (200 g)
suolaa
valkopippuria
kirveliä

Ohje

  1. Korvasienten käsittely ennen ruoanlaittoa: Liota ja huuhtele halkaistuja korvasieniä runsaassa kylmässä vedessä ennen keittämistä, että saat sienistä kaiken hiekan pois.
  2. Nosta puhdistetut sienet kattilaan runsaaseen kylmään veteen eli 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna ja keitä vähintään 5 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
  3. Huuhtele sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä ja toista keittäminen, vähintään viiden minuutin keittoaika. Huuhtele sienet lopulta huolellisesti, valuta, puristele liika vesi pois ja hienonna ruoanlaittoa tai pakastamista varten.
  4. Valmista korvasienimuhennos. Laita Oivariini pannulle ja kuumenna pannu. Lisää pannulle esikäsitellyt ja hienonnetut korvasienet (ks. edellä olevat ohjeet) sekä sipulit. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  5. Lisää kerma sekä tuorejuusto ja anna kiehua kokoon, kunnes muhennos on sopivan sakeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.
  6. Kuori parsat tyvestä ylöspäin. Poista puiseva tyvi. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä n. 10 min. Siirrä parsat tarjoiluastiaan.
  7. Tarjoa heti korvasienimuhennoksen kanssa.

Vinkki

* Voit tarjota korvasienimuhennosta myös esim. paistetun lohifileen tai lämminsavulohen ja uusien perunoiden kanssa* Korvasienet ovat myrkyllisiä, mutta oikein esikäsiteltyinä myrkky häviää, ja sienistä voi valmistaa herkullisia ruokia. Älä käytä koskaan muita myrkyllisiä sieniä!

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)