Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsaa ja korvasienimuhennosta

Parsa ja korvasienet ovat kevätkauden raaka-aineita. Korvasienimuhennos on loistava lisäke tuoreelle parsalle, sillä niiden maut korostavat toisiaan. Muista aina korvasienten oikeaoppinen esikäsittely.

Parsaa ja korvasienimuhennosta
Parsaa ja korvasienimuhennosta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 nippua (n. 2 kg) tuoretta parsaa

Korvasienimuhennos

  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl esikäsiteltyjä korvasieniä
  • 2 salottisipulia
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg valkopippuria
  • 0 kg kirveliä

Ohje

  1. Korvasienten käsittely ennen ruoanlaittoa: Liota ja huuhtele halkaistuja korvasieniä runsaassa kylmässä vedessä ennen keittämistä, että saat sienistä kaiken hiekan pois.
  2. Nosta puhdistetut sienet kattilaan runsaaseen kylmään veteen eli 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna ja keitä vähintään 5 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
  3. Huuhtele sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä ja toista keittäminen, vähintään viiden minuutin keittoaika. Huuhtele sienet lopulta huolellisesti, valuta, puristele liika vesi pois ja hienonna ruoanlaittoa tai pakastamista varten.
  4. Valmista korvasienimuhennos. Laita Oivariini pannulle ja kuumenna pannu. Lisää pannulle esikäsitellyt ja hienonnetut korvasienet (ks. edellä olevat ohjeet) sekä sipulit. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  5. Lisää kerma sekä tuorejuusto ja anna kiehua kokoon, kunnes muhennos on sopivan sakeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.
  6. Kuori parsat tyvestä ylöspäin. Poista puiseva tyvi. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä n. 10 min. Siirrä parsat tarjoiluastiaan.
  7. Tarjoa heti korvasienimuhennoksen kanssa.

Vinkki

Voit tarjota korvasienimuhennosta myös esim. paistetun lohifileen tai lämminsavulohen ja uusien perunoiden kanssa

Korvasienet ovat myrkyllisiä, mutta oikein esikäsiteltyinä myrkky häviää, ja sienistä voi valmistaa herkullisia ruokia. Älä käytä koskaan muita myrkyllisiä sieniä!

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • valkopippuria
  • kirveliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search