Metsäsienimuhennos

Metsäsienimuhennos

Syksyn sienisadosta valmistuu herkullinen muhennos lisäkkeeksi esimerkiksi lihalle, kalalle tai keitetyille perunoille.

25 min
helppo
81 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ l
tuoreita metsäsieniä , esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
1 (120 g)
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
2 - 3 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta.
  3. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai paistetun lihan tai kalan kanssa, lettujen täytteenä, paahdetulla leivällä tai munakasrullan täytteenä. Suurenna annosta tarpeen mukaan.

Vinkki

Tee hirvenjauhelihasta pihvejä tai pyöryköitä. Tarjoa Metsäsienimuhennoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›