Metsäsienimuhennos

Metsäsienimuhennos

25 min
helppo
81 kcal / 100g
2
0

Syksyn sienisadosta valmistuu herkullinen muhennos lisäkkeeksi esimerkiksi lihalle, kalalle tai keitetyille perunoille.

Ainekset

4 annosta
½ l
tuoreita metsäsieniä , esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
1 rkl
1 (120 g)
sipuli
½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
2 - 3 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma ja maito. Keitä 2 - 3 min. Mausta.
  3. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai paistetun lihan tai kalan kanssa, lettujen täytteenä, paahdetulla leivällä tai munakasrullan täytteenä. Suurenna annosta tarpeen mukaan.

Vinkki

Tee hirvenjauhelihasta pihvejä tai pyöryköitä. Tarjoa Metsäsienimuhennoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)