Siirry sisältöön
Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Herkulliset uuniperunat ovat saaneet kruunukseen täyteläisen sienimuhennoksen. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka jauhelihapihvien kera.

Sienimuhennoksella kuorrutetut uuniperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 rosamunda-perunaa (tasakokoista)
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 l (500 g) esikäsiteltyjä sieniä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Halkaise perunat pituussuuntaan ja nosta leivinpaperille pellille. Sivele perunoille sulatettua Oivariini rasvaa ja mausta. Kypsennä 200 asteessa kypsiksi eli 30 - 45 min.
  2. Valmista sienimuhennos. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Lisää jauhot, kerma, maito ja tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes muhennos sakenee. Tarkista maku. Lisää persiljasilppu.
  4. Levitä muhennos perunoiden päälle ja kuumenna vielä 10 - 15 min uunissa.
  5. Tarjoa sellaisenaan hyvän salaatin kanssa tai esim. liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • sokeria
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search