Pehmeä suklaakakku

Pehmeä suklaakakku

40 min
keskitaso
395 kcal / 100g
13
9

Pehmeä suklaakakku on mehevä ja herkullinen leivonnainen. Tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä sekä tuoreita hedelmiä.

Ainekset

8 annosta
2
kananmunaa
3 dl
sokeria
100 g
½ rkl
vaniljasokeria
¾ dl
kaakaojauhetta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa

Koristeluun

tomusokeria

Tarjoiluun

tuoreita hedelmiä

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita vaahtoon sulatettu, jäähtynyt voi ja yhdistetyt kuivat aineet.
  2. Leikkaa irtopohjavuokaan tai muuhun tasapohjaiseen vuokaan pohjaa suurempi, pyöreä leivinpaperipala.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 20 min. Kypsä kakku on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä ja hieman sitkeä.
  4. Anna kakun jäähtyä. Ota kakku vuoasta ja irrota paperi. Nosta kakku varovasti tarjoiluvadille. Sihtaa päälle tomusokeria.
  5. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai pehmeää jäätelöä ja tuoreita hedelmiä, esim. ananaskirsikoita, kiiviä ja/tai veriappelsiinia tms. Voit tehdä hedelmistä myös salaatin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
395 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
15 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

Nimetön23.2.2017 kello 18:58
Tulipas lösö mutta hyvää on. Nam! :)
Nimetön12.6.2016 kello 16:58
Tuli vähän samanlaista kuin mutakakku, mutta ilman suklaata. En maistanut eroa :)
Nimetön3.12.2015 kello 14:03
Tämä kakku kuuluu Itsenäisyyspäivään :)