Perunalettuset

Perunalettuset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Perunalettuset

Perunalettuset

Quinoa (kvinoa) kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on sanottu inkojen kullaksi ja kasviskaviaariksi. Quinoa on siemenkasvi, jota käytetään viljan tapaan. Se sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Lisäksi se on gluteenitonta, joten se sopii hyvin keliaakikoille ja monille vilja-allergikoille.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 kpl

15 kpl
3 dl
laktoositonta perunamuusia
1 (50 g)
sipuli
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
1 dl
quinoajauhoja
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita ainekset keskenään; lisää sipuli aivan pieniksi kuutioiksi leikattuna. Anna taikinan turvota 15 min.
  2. Paista ohukaispannulla keskilämmöllä paksuhkoja lettuja.
  3. Tarjoa kuumina esim. puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Valmista laktoositon perunamuusi erillisen ohjeen mukaan.* Quinoajauhoja on saatavana karkeampaa ja hienompaa jauhatusastetta. Kummatkin käyvät tähän ruokaan, mutta karkeammat jauhot tekevät lettusista enemmän murenevia* Korvaa quinoajauhot halutessasi vehnäjauhoilla (tällöin ei gluteeniton).
Lisukkeeksi
Perunamuusi
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›