Perunamuusi maitojauheesta

Perunamuusi maitojauheesta

Perunamuusi on kotoinen ruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Kokeile sen valmistukseen maitojauhetta. Ripottele maitojauhe soseutusvaiheessa kuumien perunoiden päälle kattilaan. Lisää keitinvettä, sekoita hyvin ja tarjoa!

Ainekset4 annosta

4 annosta
700 g
jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda tai Van Gogh (4 - 5 isoa tai 7 keskikokoista perunaa)
n. 5 dl
vettä
¾ dl
2 - 3 rkl
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori perunat. Paloittele isot perunat vähän pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla kypsiksi. Voit keittää perunat myös höyrykattilassa
  2. Ota keitinvesi talteen. Survo kuumia perunoita sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Ripota pinnalle maitojauhe. Jatka survomista. Lisää samalla pikkuhiljaa keitinvettä, kunnes muusi on sopivan notkeaa / pehmeää (n. 3 dl). Lisää voi ja suola. Vatkaa tasaiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›