Maukas perunamuusi

Maukas perunamuusi

20 min
helppo
85 kcal / 100g
0
1

Uutta makua perunamuusiin saat helposti maustetulla ruokakermalla.

Ainekset

4 annosta
1 prk (2,5 dl)
1/2 - 1 dl
1 pussi (750 g)
pakasteperunamuusiaineksia

Pinnalle tai joukkoon

ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa ruokakerma ja maito.
  2. Lisää perunamuusiainekset. Kuumenna keskilämmöllä n. 10 min koko ajan sekoittaen.
  3. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia. Voit myös maustaa perunamuusin ruohosipulilla lisäämällä se muusin joukkoon.

Vinkki

* Voit valmistaa perunamuusin myös tuoreista perunoista. Kuori 1 kg soseutuvia perunoita (esim. Rosamunda tai Van Gogh). Keitä ne kypsiksi. Survo ja lisää ruokakerma ja tarvittaessa maito. Kuumenna. * Ruskista 300 g jauhelihaa ja 1 hienonnettu sipuli (130 g). Mausta pippurisekoituksella (1 tl) ja ruohosipulilla (2 rkl). Valmista Maukas perunamuusi Valio maustetulla ruokakermalla Kolme sipulia. Lisää jauhelihaseos. Paista voidellussa uunivuoassa 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)