Perunanyytit

Perunanyytit

50 min
helppo
80 kcal / 100g
1
1

Maukas perunalisäke kypsyy grillissä folionyytissä. Oman mielenkiintoisen aromin perunanyytteihin tuo savujuustonmakuinen ruokakerma. Tarjoa nyyttejä grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

4 kpl
1 kg
keitettyjä (varhais)perunoita
n. 1/2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
3 - 4 (150 g)
kesäsipulia
1 prk (2,5 dl)

Pinnalle

ruohosipulia

Ohje

  1. Leikkaa reilut palat alumiinifoliosta. Laita niiden päälle samankokoiset palat leivinpaperia.
  2. Leikkaa perunat viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna sipulit.
  3. Jaa peruna-sipuliseos kerroksittain folio-leivinpaperipalojen keskelle. Kohota folion reunoja ylös, mutta jätä nyytit kuitenkin hieman auki. Lisää ruokakerma.
  4. Kypsennä uunissa 250 asteessa n. 30 min tai anna hautua grillissä, kunnes sipuli on kypsää.
  5. Ripota avattujen nyyttien pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)