Perunarieskat

Perunarieskat

Perunarieskat maistuvat välipalana tai keittojen ja salaattien lisäkkeenä. Tarjoa tuoreiden perunarieskojen kanssa munavoita (ks. Kevyt raejuusto-munavoi).

30 min
helppo
208 kcal / 100g
0

Ainekset12 kpl

12 kpl
½ prk (à 400 g)
3 dl
1 pussi (n. 100 g)
perunasosejauhetta
½ dl
¼ tl
suolaa
3 dl (kauraista)
sämpyläjauhoja
1 dl
auringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita jogurtti ja kylmä maito. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Anna turvota 5 min. Lisää muut aineet. Jaa taikina kokkareiksi pelleille leivinpaperin päälle. (Ripota kokkareiden alle hiukan jauhoja.) Taputtele kokkareet jauhotetuin käsin 3 - 4 mm:n paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Painele vielä halutessasi kevyesti rieskojen pinnalle siemeniä.
  2. Paista 250 asteessa n. 10 min, eli kunnes pinta on kullanruskean täplikäs. Tarjoa raejuustomunavoin kera.
Vinkki

Vinkki

Korvaa sämpyläjauhot halutessasi seuraavalla jauhoseoksella: 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl ohrajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
208 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›