Pestoinen tomaattikakku

Pestoinen tomaattikakku

Välimeren maut tuovat veden kielelle. Täytä kasvis-voileipäkakku tuorejuustotäytteellä, jossa maistuvat myös basilika ja tomaatti. Kirsikkatomaateilla ja basilikalla koristeltu voileipäkakku tuo väriä juhlapöytään.

Ainekset20 annosta

20 annosta

Pohja

24
isoa grahampaahtoleipäviipaletta

Kostutus

1 ½ dl
sitruunamehua vedellä laimennettuna

Täyte

2 ½ dl (2 ruukkua)
basilikan lehtiä tiukkaan pakattuna
1 dl
pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
3 rasiaa (à 200 g)
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
6 (n. 500 g)
tomaatteja

Päälle ja koristeluun

n. 1 1/2 rasiaa (à 200 g)
1 rasia (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
kivettömiä oliiveja
1 ruukku
basilikaa

Ohje

  1. Valmista täyte. Jauha basilika ja pinjansiemenet monitoimikoneessa hienoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.
  2. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi.
  3. Kostuta ensimmäinen leipäkerros ja levitä sille 1/3 täytteestä. Lisää toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle 1/2 täytteestä. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Lado neljäs leipäkerros ja kostuta se
  4. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna kakun maustua ja mehevöityä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Päällystä ja koristele. Notkista tuorejuusto ja levitä se kakulle. Koristele kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›