Siirry sisältöön
Pestoinen tomaattikakku

Pestoinen tomaattikakku

Välimeren maut tuovat veden kielelle. Täytä kasvis-voileipäkakku tuorejuustotäytteellä, jossa maistuvat myös basilika ja tomaatti. Kirsikkatomaateilla ja basilikalla koristeltu voileipäkakku tuo väriä juhlapöytään.

Pestoinen tomaattikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 24 isoa grahampaahtoleipäviipaletta

Kostutus

  • 1½ dl sitruunamehua vedellä laimennettuna

Täyte

  • 2 ruukkua (2,5 dl) basilikan lehtiä tiukkaan pakattuna
  • 1 dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 6 (n. 500 g) tomaatteja

Päälle ja koristeluun

  • 1½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 rasia (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 0 kg kivettömiä oliiveja
  • 1 ruukku basilikaa

Ohje

  1. Valmista täyte. Jauha basilika ja pinjansiemenet monitoimikoneessa hienoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.
  2. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi.
  3. Kostuta ensimmäinen leipäkerros ja levitä sille 1/3 täytteestä. Lisää toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle 1/2 täytteestä. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Lado neljäs leipäkerros ja kostuta se
  4. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna kakun maustua ja mehevöityä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Päällystä ja koristele. Notkista tuorejuusto ja levitä se kakulle. Koristele kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 12,5 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • kivettömiä oliiveja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search