Piimälimppu

Piimälimppu

Perinteinen piimälimppu on mehevä leipä. Piimä lisää leivän säilyvyyttä ja antaa sille ihanan happaman maun.

1 h 50 min
keskitaso
245 kcal / 100g
4
5

Ainekset2 limppua

2 limppua
5 dl
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
1 dl
siirappia
5 dl
vehnäjauhoja
8 dl
ruissihtijauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva, suola ja siirappi. Sekoita hyvin, jotta ainekset liukenevat.
  2. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Huom. taikina on selvästi kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota liinan alla.
  4. Pistele kohonneiden limppujen pintaan haarukalla reikiä tai leikkaa ristiviilto. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 45 - 50 min.
  5. Kiehauta kattilassa vesi ja siirappi. Voitele seoksella lämpimät limput. Jäähdytä peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,0 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›