Piimälimppu

Piimälimppu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Piimälimppu

Piimälimppu

Perinteinen piimälimppu on mehevä leipä. Piimä lisää leivän säilyvyyttä ja antaa sille ihanan happaman maun.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
50 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset2 limppua

2 limppua
5 dl
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
1 dl
siirappia
5 dl
vehnäjauhoja
8 dl
ruissihtijauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva, suola ja siirappi. Sekoita hyvin, jotta ainekset liukenevat.
  2. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Huom. taikina on selvästi kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota liinan alla.
  4. Pistele kohonneiden limppujen pintaan haarukalla reikiä tai leikkaa ristiviilto. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 45 - 50 min.
  5. Kiehauta kattilassa vesi ja siirappi. Voitele seoksella lämpimät limput. Jäähdytä peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›