Piimälimppu

Piimälimppu

1 h 50 min
keskitaso
245 kcal / 100g
3
5

Perinteinen piimälimppu on mehevä leipä. Piimä lisää leivän säilyvyyttä ja antaa sille ihanan happaman maun.

Ainekset

2 limppua
5 dl
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
1 dl
siirappia
5 dl
vehnäjauhoja
8 dl
ruissihtijauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva, suola ja siirappi. Sekoita hyvin, jotta ainekset liukenevat.
  2. Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Huom. taikina on selvästi kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla.
  3. Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota liinan alla.
  4. Pistele kohonneiden limppujen pintaan haarukalla reikiä tai leikkaa ristiviilto. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 45 - 50 min.
  5. Kiehauta kattilassa vesi ja siirappi. Voitele seoksella lämpimät limput. Jäähdytä peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

ValioAnna Koekeittiöltä9.3.2016 kello 19:28
Hei, kyllä voi.
Nimetön5.3.2016 kello 15:59
Voiko ruisjauhoilla korvata nuo ruissihtijauhot?
ValioAnna Koekeittiöltä22.2.2016 kello 16:36
Hei, ruissihtijauhot ovat hienompaa ja vaaleampaa kuin täysjyväruisjauho. Niistä on sihdattu pois jyvän uloimpia, karkeampia kerroksia. Ohjeeseen voi hyvin käyttää kuivahiivaa, kunhan muistaa, että kuivahiiva täytyy "herättää" lämpimämmässä (41-asteisessa) nesteessä.