Popcorn-cheddarsalaatti

Popcorn-cheddarsalaatti

40 min
keskitaso
195 kcal / 100g
3
5

Tässä salaatti jenkkimeiningillä! Nugetteja, popcorneja ja cheddarmoussea. Tämä makuyhdistelmä toimii niin nuorison bileruokana kuin aikuisten illanistujaisissa tai lounaana.

Ainekset

4 annosta
300 g (neljännes)
cantaloupemelonia
1 - 2 (200 g)
omenaa
1 pussi
friseesalaattia , makeaa
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
3 dl
popcornia tai currypopcornia, ks. vinkki
200 g
broilerinuggetteja

Juustomousse

2 dl
150 g

Paistamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Valmista ensin juustomousse: Kuumenna kerma kattilassa, sulata juusto joukkoon joko karkeaksi raastettuna tai viipaleiksi paloiteltuna. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Poista melonista siemenet ja kuori. Paloittele. Kuori omenat tarvittaessa, paloittele. Yhdistä melonit ja omenat.
  3. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se salaattivadin pohjalle.
  4. Vaahdota jäähtynyt juustoseos sähkövatkaimella vaahdoksi. Laita halutessasi pursotinpussiin.
  5. Paista nuggetit Oivariini rasvassa pannulla rapsakoiksi. Jos nuggetit ovat isoja, paloittele ne ennen paistamista.
  6. Levitä salaattipedille hedelmät. Pirskota päälle balsamietikkaa. Pursota tai nostele lusikalla juustomoussea salaatin päälle. Ripota päälle (curry)popcornit. Asettele nuggetit tasaisesti salaatille.
  7. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

Vinkki

Mittaa 2 1/2 rkl rypsiöljyä ja 1/2 - 1 tl currya kattilaan. Kuumenna hetki. Lisää 1 dl maissinjyviä. Valmista popcorneiksi (ks. ohje pakkauksesta). Kaada kulhoon ja mausta 1/2 tl:lla suolaa. Tarjoa pikkunaposteltavana tai käytä esim. salaateissa. Jos valmistat currypopcorneja lisää, pyyhi pohjaan mahdollisesti kiinni jäänyt curry talouspaperilla pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)