Popcorn-kakku

Popcorn-kakku

Hauska popcorneista valmistettu kakku on paitsi lystikästä, myös herkullista tarjottavaa. Kelpaa myös aikuisille !

4 h 30 min
keskitaso
360 kcal / 100g
12
13

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja ja kansi

75 g
200 g
taloussuklaata
2 l (90 g)
popcornia , kevyesti suolattuja

Täyte

5
liivatelehteä
1 dl
2 prk (à 200 g)
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl)

Ohje

  1. Pohja ja kansi

  2. Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
  3. Sekoita joukkoon popcornit.
  4. Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
  5. Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
  6. Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle - näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
  7. Täyte

  8. Laita liivatteet kylmään veteen.
  9. Sekoita tuorejuusto, 1/2 dl maitoa, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
  10. Kuumenna 1/2 dl maitoa kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  11. Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  12. Nostele joukkoon kermavaahto.
  13. Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
  14. Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua.
  15. Tarjoa synttärikakkuna, lastenjuhlissa tai kahvipöydän herkkuna.

Vinkki

Jos juhlioita saapuu useana päivänä, voit valmistaa yhden suuren kakun sijasta kaksi pientä kakkua (ø 15-18 cm).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
28 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)