
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja kansi
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 200 g taloussuklaata
- 90 g (2 l) popcornia, kevyesti suolattuja
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 125 g taloussuklaata tai leivontasuklaata
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1½ rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
Pohja ja kansi
- Kuumenna voi isossa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta levyltä.
- Sekoita joukkoon popcornit.
- Laita leivinpaperi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle. Nosta päälle irtopohjavuoan reunaosa (n. Ø 23 cm).
- Levitä n. 2/3 popcorneista pohjalle.
- Levitä loput popcornit ilmavasti irtopohjavuoan pyöreän pohjan päälle - näin saat helposti sopivan kokoisen kannen kakullesi. Siirrä jääkaappiin.
Täyte
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kuumenna paloiteltu suklaa ja 1 rasia tuorejuustoa kattilassa samalla sekoittaen. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
- Vaahdota kerma.
- Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
- Sekoita liivateseos suklaa-tuorejuuston joukkoon. Sekoita seos kermavaahtoon.
- Kaada täyte popcorn-pohjan päälle vuokaan. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
- Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Aseta popcorn-kansi kakun päälle tai murra levystä palasia kakun pinnalle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle noin vartti ennen tarjoilua.
- Tarjoa synttärikakkuna, lastenjuhlissa tai kahvipöydän herkkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
393 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
22,8 g
Rasva
31,1 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa