Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkana-puo­luk­ka­piirakka

Oletko kokeillut porkkanaa leivonnassa? Tässä ohjeessa raastettu porkkana on päässyt puolukan kanssa piirakan täytteeseen.

Porkkana-puolukkapiirakka
Porkkana-puolukkapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • n. 500 g (7,5 dl) vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 4 dl (400 g) porkkanaraastetta (hienoksi raastettua)
  • 2 dl fariinisokeria
  • ½ dl perunajauhoja

Voiteluun

  • kananmunaa

Taikina

  • 2½ dl Valio maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl Valio voita
  • n. 500 g (7,5 dl) vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 4 dl (400 g) porkkanaraastetta (hienoksi raastettua)
  • 2 dl fariinisokeria
  • ½ dl perunajauhoja

Voiteluun

  • kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Kauli kohonnut taikina levyksi. Nosta se leivinpaperille uunipannun pohjalle ja reunoille. (Jos taikinaa jää yli, käytä se taikinanauhoina piirakan koristeeksi.) Peitä liinalla ja kohota 15 - 30 min.
  3. Voitele reunat munalla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjalle. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 35,6 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1