Porkkana-purjorisotto

Porkkana-purjorisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Porkkana-purjorisotto

Porkkana-purjorisotto

Risotto on perinteinen pohjois-italialainen ruoka ja milanolaisen keittiön peruspilareita. Risottoriisilajikkeita ovat muun muassa arborio, carnaroli ja violane nano.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 dl
risottoriisiä
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
3 (250 g)
porkkanaa
pala (80 g)
purjoa
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (150 g)
½ dl
persiljaa

Tarjoiluun

1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Keitä riisit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä, 18 - 19 min.
  2. Kuullota karkeaksi raasteeksi raastetut porkkanat tilavalla pannulla Oivariini rasvassa. Kun porkkana alkaa pehmetä, lisää joukkoon ohuiksi suikaleiksi leikattu purjo. Hauduta hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää crème fraîche, kuumenna kiehuvaksi. Lisää valutettu riisi ja hienonnettu persilja.
  4. Lisää joukkoon vettä (1 - 2 dl) vettä, kuumenna. Risotto saa olla rakenteeltaan mehevää ja kosteaa.
  5. Tarjoa juustoraasteen kanssa kasvisrisottona tai lisäkkeenä esim. broileri-, kala- tai kasvisruoille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›