Porkkana-purjorisotto

Porkkana-purjorisotto

40 min
keskitaso
132 kcal / 100g
1
1

Risotto on perinteinen pohjois-italialainen ruoka ja milanolaisen keittiön peruspilareita. Risottoriisilajikkeita ovat muun muassa arborio, carnaroli ja violane nano.

Ainekset

4 annosta
3 dl
risottoriisiä
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
3 (250 g)
porkkanaa
pala (80 g)
purjoa
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (200 g)
½ dl
persiljaa

Tarjoiluun

1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Keitä riisit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä, 18 - 19 min.
  2. Kuullota karkeaksi raasteeksi raastetut porkkanat tilavalla pannulla Oivariini rasvassa. Kun porkkana alkaa pehmetä, lisää joukkoon ohuiksi suikaleiksi leikattu purjo. Hauduta hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää crème fraîche, kuumenna kiehuvaksi. Lisää valutettu riisi ja hienonnettu persilja.
  4. Tarjoa juustoraasteen kanssa kasvisrisottona tai lisäkkeenä esim. broileri-, kala- tai kasvisruoille.

Vinkki

* Lisää tarvittaessa n. 2 dl vettä, kuumenna. Risotto saa olla rakenteeltaan mehevää ja kosteaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)