Kuorrutettu valkosipuli-purjokeitto

Kuorrutettu valkosipuli-purjokeitto

55 min
keskitaso
81 kcal / 100g
2
3

Klassinen sipulikeitto on saanut rinnalleen haastajan valkosipuli-purjokeitosta.

Ainekset

4 annosta
2 (100 g)
kokonaista valkosipulia
2 (400 g)
purjoa
50 g
2 rkl
vehnäjauhoja
1 ¼ l
kasvislientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
mustapippuria myllystä
2 tl
kuivattua meiramia
4 viipaletta
vaaleaa leipää
150 g

Ohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet sekä pese ja valuta purjot. Viipaloi valkosipulin kynnet ja purjot. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipulit siinä pehmeiksi, älä ruskista.
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää liemi. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen n. 1/2 t. Mausta keitto pippurilla, meiramilla ja valkoviinillä.
  3. Kaada keitto uuninkestävään kulhoon tai korkeaan vuokaan tai annoskulhoihin. Paahda leipäpalat ja nosta keiton päälle sellaisenaan tai paloiteltuna. Lusikoi päälle hiukan keittoa. Raasta juusto ja lisää keiton päälle.
  4. Nosta keittoastia/-astiat 250 asteiseen uuniin ja kuorruta noin 10 min. Tarjoa heti, ettei juusto ehdi jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)