Sipuli-kinkkukeitto

Sipuli-kinkkukeitto

Kun ryhtyy keittämään keittoa, kannattaa monesti tehdä isompi annos kerralla ja pakastaa. Moni keitto vain paranee lämmittäessä.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
2
lihaliemikuutiota
6 (1,2 kg)
isoa sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 tl
kuivattua timjamia
1 rkl
sokeria
300 g
kinkkua kuutioina
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 prk (2,5 dl)
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
6 - 8
vaaleaa vuokaleipäviipaletta
1 pussi (130 g)

Ohje

  1. Valmista lihaliemi.
  2. Kuori sipulit sekä valkosipulin kynnet. Viipaloi sipulinpuolikkaat ja purista valkosipulin kynnet. Kuullota kattilassa Oivariini rasvassa miedolla lämmöllä. Lisää timjami ja sokeri.
  3. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kuuma lihaliemi, kuutioitu kinkku ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen n. 15 min. Lisää ruokakerma ja keitä vielä muutaman minuutin ajan. Lisää viimeiseksi valkoviini ja tarkista maku. (Lisää tarvittaessa suolaa n. 1/2 tl.)
  4. Valmista juustoleivät. Jaa juustoraaste tasaisesti leipäsiivuille ja paahda uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteessa 5 - 10 min. Annostele keitto kulhoihin. Laita pinnalle kuuma juustoleipä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
52 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›