Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosipulikeitto

Ripottele pehmeän valkosipulisen keiton päälle rouskuvia juustokrutonkeja ja nauti lämmittävä keittoannos pikkuruoaksi. Se sopii myös päivällisen alkukeitoksi.

Valkosipulikeitto
Valkosipulikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (15 g) yksikyntinen valkosipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 7 dl kasvislientä kuutioista tai fondista
  • ripaus valkopippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Leipäkuutiot

  • 2-3 viipaletta (70 g) vaaleaa paahtoleipää
  • 50 g (1 dl)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu valkosipuli Oivariinissa kattilassa. Lisää peruna-sipulisekoitus ja kasvisliemi. Anna kiehua 5 - 10 min kannen alla.
  2. Mausta valkopippurilla ja persiljalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittoon n. 1 dl vettä, jos se on liian sakeaa.
  3. Valmista leipäkuutiot: Leikkaa leipäviipaleet sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita leivinpaperille pellille. Ripota pinnalle juustoraaste. Kuumenna uunissa 200 asteessa 5 min tai kunnes juusto sulaa ja leivät saavat väriä. Tarjoa keiton pinnalla.

VALKOSIPULI-JUUSTOKEITTO

  1. Korvaa ruokakerma 1 rasialla (200 g) Valio Koskenlaskija sulatejuustoa. Lisää keittoon tällöin 2 dl vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 68 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 8,5 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search