Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto

30 min
helppo
81 kcal / 100g
0
1

Ripottele pehmeän valkosipulisen keiton päälle rouskuvia juustokrutonkeja ja nauti lämmittävä keittoannos pikkuruoaksi. Se sopii myös päivällisen alkukeitoksi.

Ainekset

4 annosta
1 (15 g)
yksikyntinen valkosipuli
1 rkl
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
7 dl
kasvislientä kuutioista tai fondista
ripaus
valkopippuria
½ dl
persiljaa
2 dl

Leipäkuutiot

2 - 3 viipaletta (70 g)
vaaleaa paahtoleipää
1 dl (50 g)

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu valkosipuli Oivariinissa kattilassa. Lisää peruna-sipulisekoitus ja kasvisliemi. Anna kiehua 5 - 10 min kannen alla.
  2. Mausta valkopippurilla ja persiljalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittoon n. 1 dl vettä, jos se on liian sakeaa.
  3. Valmista leipäkuutiot: Leikkaa leipäviipaleet sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita leivinpaperille pellille. Ripota pinnalle juustoraaste. Kuumenna uunissa 200 asteessa 5 min tai kunnes juusto sulaa ja leivät saavat väriä. Tarjoa keiton pinnalla.
  4. VALKOSIPULI-JUUSTOKEITTO

  5. Korvaa ruokakerma 1 rasialla (200 g) Valio Koskenlaskija sulatejuustoa. Lisää keittoon tällöin 2 dl vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)