Siirry sisältöön
Kasvisletut

Kasvisletut

Kasvisletut ovat oikeata gourmet-kotiruokaa, varsinkin sadonkorjuun aikaan. Kasvisten lempeä maku yhdistettynä rapeaan paistopintaan ja raikkaaseen puolukka-raejuustoon vie kielen mennessään.

Kasvisletut

Ainesosat

pientä lettua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 luomu kananmunaa
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrahiutaleita
  • n. 5 cm:n pala (35 g) purjoa
  • 1 puolikas (50 g) palsternakkaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus muskottia
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita sulatettuna
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Tarjoiluun

  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 0 kg sokeroitua puolukkasurvosta

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
  2. Lisää jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Halkaise purjo ja huuhdo se huolella. Hienonna. Kuori ja raasta palsternakka. Lisää purjo ja palsternakka, sulatettu voi sekä kaikki loput aineet taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan turvota mielellään 15 - 30 min.
  5. Paista taikinasta voissa pannulla pieniä, n. 1 cm:n paksuisia lettuja. Pannu saa olla melko kuuma, näin saat lettuihin rapean pinnan. Tarkista lettujen kypsyys, alenna tarvittaessa hiukan levyn lämpötilaa.
  6. Tarjoa raejuuston, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • muskottia
  • jauhettua valkopippuria
  • Valio Luomu™ voita
  • sokeroitua puolukkasurvosta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search