Kasvisletut

Kasvisletut

45 min
keskitaso
164 kcal / 100g
1
0

Kasvisletut ovat oikeata gourmet-kotiruokaa, varsinkin sadonkorjuun aikaan. Kasvisten lempeä maku yhdistettynä rapeaan paistopintaan ja raikkaaseen puolukka-raejuustoon vie kielen mennessään.

Ainekset

25 pientä lettua
2
luomu kananmunaa
5 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ohrahiutaleita
1 dl (n. 5 cm:n pala)
purjoa
puolikas (50 g)
palsternakkaa
½ tl
suolaa
ripaus
muskottia
ripaus
jauhettua valkopippuria
½ tl
sokeria
½ tl
leivinjauhetta
50 g

Paistamiseen

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
sokeroitua puolukkasurvosta

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
  2. Lisää jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Halkaise purjo ja huuhdo se huolella. Hienonna. Kuori ja raasta palsternakka. Lisää purjo ja palsternakka, sulatettu voi sekä kaikki loput aineet taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan turvota mielellään 15 - 30 min.
  5. Paista taikinasta voissa pannulla pieniä, n. 1 cm:n paksuisia lettuja. Pannu saa olla melko kuuma, näin saat lettuihin rapean pinnan. Tarkista lettujen kypsyys, alenna tarvittaessa hiukan levyn lämpötilaa.
  6. Tarjoa raejuuston, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)