Kasvisletut

Kasvisletut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kasvisletut

Kasvisletut ovat oikeata gourmet-kotiruokaa, varsinkin sadonkorjuun aikaan. Kasvisten lempeä maku yhdistettynä rapeaan paistopintaan ja raikkaaseen puolukka-raejuustoon vie kielen mennessään.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 pientä lettua

25 pientä lettua
2
luomu kananmunaa
5 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ohrahiutaleita
1 dl (n. 5 cm:n pala)
purjoa
puolikas (50 g)
palsternakkaa
½ tl
suolaa
ripaus
muskottia
ripaus
jauhettua valkopippuria
½ tl
sokeria
½ tl
leivinjauhetta
50 g

Paistamiseen

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
sokeroitua puolukkasurvosta

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
  2. Lisää jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Halkaise purjo ja huuhdo se huolella. Hienonna. Kuori ja raasta palsternakka. Lisää purjo ja palsternakka, sulatettu voi sekä kaikki loput aineet taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan turvota mielellään 15 - 30 min.
  5. Paista taikinasta voissa pannulla pieniä, n. 1 cm:n paksuisia lettuja. Pannu saa olla melko kuuma, näin saat lettuihin rapean pinnan. Tarkista lettujen kypsyys, alenna tarvittaessa hiukan levyn lämpötilaa.
  6. Tarjoa raejuuston, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›