Porkkanakohokkaat

Porkkanakohokkaat

1 h 10 min
haastava
114 kcal / 100g
0
0

Kohokkaan valmistuksessa on syytä muistaa, että munat ovat vaahdotettaessa huoneenlämpöisiä, ja että vuoat ovat hyvin voidellut. Eikä uuninluukkua kannata availla kesken kypsennyksen!

Ainekset

15 annosta
4 (350 g)
porkkanaa
4
kananmunaa
1 tl
suolaa
¾ tl
sitruunamehua
1 tl
yrttisekoitusta (esim. basilika, meirami, oregano)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Kuori ja keitä porkkanat kypsiksi pienessä vesimäärässä. Valuta porkkanat ja soseuta siivilän läpi lusikan avulla tai sauvasekoittimella. Erottele keltuaiset ja valkuaiset
  2. Lisää porkkanasoseen joukkoon suola, sitruunamehu, yrtit, crème fraîche ja keltuaiset.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita soseen joukkoon varovasti käännellen. Jaa seos hyvin voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin. Täytä vuoat n. 3/4 astian tilavuudesta, jotta kohokkailla on tilaa nousta.
  4. Kypsennä annoskohokkaita uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kohokkaat ovat nousseet ja saaneet väriä.
  5. Tarjoa heti salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)