Punajuuri-cheddarsalaatti

Punajuuri-cheddarsalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuuri-cheddarsalaatti

Punajuuri-cheddarsalaatti

Punajuuri on juureva, makua täynnä oleva raaka-aine. Ruokaisaan juustosalaattiin se sopii hyvin. Se antaa annoksille myös väriä. Marinoidusta sipulista saat salaattiin samalla kastikkeen.

Valmistusaika

Työaika
35 min
kypsennysajat yhteensä
40 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (400 g)
punajuurta
suolaa

Marinoitu sipuli / kastike

1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
½ rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 (125 g)
punasipuli

Lisäksi

1 (150 g)
hapahko omena
200 g
1 ruukku
roomansalaattia
n. 2 dl
rucolaa

tai 150 glehtipinaattia
½ dl
pinjansiemeniä
1 pkt (120 g)
fileepekonia

Ohje

  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, n. 40 min. Voit myös höyrykypsentää ne. Lisää tällöin ripaus suolaa kuorituille, kypsille punajuurilohkoille. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.)
  2. Sekoita etikka, öljy ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipuli. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.
  3. Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi tai murenna juusto pieniksi paloiksi. Huuhtele salaatit, revi tarvittaessa. Voit käyttää eri salaatteja yhdistellen makusi mukaan.
  4. Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi. Ruskista ne rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva.
  5. Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
  6. Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle roomansalaattia. Lisää päälle omenakuutiot, punajuurilohkot, pekonisuikaleet, pinjansiemenet sekä juustokuutiot. Asettele päälle rucolaa tai pinaattia sekä marinoitu punasipuli. Valuta loppu kastike salaatille.
  7. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.