
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2-3 (400 g) punajuurta
- 0 kg suolaa
Marinoitu sipuli / kastike
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 (125 g) punasipuli
Lisäksi
- 1 (150 g) hapahko omena
-
200 g
Valio Oltermanni® Cheddar juustoaValio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
- 1 ruukku roomansalaattia
-
n. 2 dl (50 g)
rucolaa
- 150 g lehtipinaattia
Voit kokeilla myös - ½ dl pinjansiemeniä
- 1 pkt (120 g) fileepekonia
Jaa resepti
Ohje
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, n. 40 min. Voit myös höyrykypsentää ne. Lisää tällöin ripaus suolaa kuorituille, kypsille punajuurilohkoille. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.)
- Sekoita etikka, öljy ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipuli. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.
- Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi tai murenna juusto pieniksi paloiksi. Huuhtele salaatit, revi tarvittaessa. Voit käyttää eri salaatteja yhdistellen makusi mukaan.
- Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Suikaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi. Ruskista ne rapeiksi. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva.
- Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
- Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle roomansalaattia. Lisää päälle omenakuutiot, punajuurilohkot, pekonisuikaleet, pinjansiemenet sekä juustokuutiot. Asettele päälle rucolaa tai pinaattia sekä marinoitu punasipuli. Valuta loppu kastike salaatille.
- Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
165 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
3,6 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä