Punajuurirulla

Punajuurirulla
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuurirulla

Punajuurirulla

Punajuurirulla sopii suolaiseksi tarjottavaksi noutopöytään tai alkuruoaksi. Tarjoa lisäksi salaattia.

Valmistusaika

Työaika
50 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 (450 g)
raakaa punajuurta
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
sitruunamehua
3 rkl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
5 dl
3
kananmunaa

Täyte

1 rasia (200 g)
400 g
lämminsavulohta
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
Dijon-sinappia
½ tl
mustapippuria myllystä
2 dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Raasta tuoreet punajuuret hienoksi raasteeksi ja hienonna valkosipulin kynnet
  2. Kuumenna Oivariini pannussa ja lisää punajuuriraaste, valkosipuli ja sitruunamehu pannulle. Hauduta hetki, kunnes punajuuri on hieman pehmennyt.
  3. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää loppu maito, munat ja hieman jäähtynyt punajuuriseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  4. Paista 200 asteessa 30 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte yhdistämällä tuorejuustoon ruodottomaksi perattu ja hienonnettu lohi sekä mausteet, tilliä lukuun ottamatta. Levitä täyte pannukakkulevylle ja ripota päälle hienonnettu tilli. Kääri levy rullaksi siten, että sauma tulee rullan alle.
  6. Säilytä voipaperiin käärittynä jääkaapissa. Viipaloi rulla ja tarjoa esim. alkuruokana salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
128 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.