Punajuurisolmut

Punajuurisolmut

1 h 40 min
keskitaso
238 kcal / 100g
0
0

Erityisesti syksyllä, sadonkorjuun aikaan, kannattaa leivonnaisissakin hyödyntää uuden sadon antimia. Punajuuret sopivat raastettuna leipätaikinaan mainiosti.

Ainekset

3 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
1 pussi (150 g)
10 dl
vehnäjauhoja
½ dl
3 dl (200 g)
punajuurta raastettuna
1 rkl
kuivattua basilikaa
2 rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, juusto ja jauhot. Alusta Oivariini taikinaan. Lisää lopuksi punajuuriraaste ja basilika. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo niistä n. 30 cm:n pituiset säikeet.
  3. Kiepauta säikeet solmuiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla.
  4. Voitele pinta munalla tai vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin ala- /keskiosassa n. 25 min tai kunnes kypsiä. Tarjoa juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
7 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)