Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuurisolmut

Erityisesti syksyllä, sadonkorjuun aikaan, kannattaa leivonnaisissakin hyödyntää uuden sadon antimia. Punajuuret sopivat raastettuna leipätaikinaan mainiosti.

Punajuurisolmut
Punajuurisolmut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 200 g punajuurta raastettuna
  • 1 rkl
    kuivattua basilikaa
    Voit kokeilla myös:
    • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, juusto ja jauhot. Alusta Oivariini taikinaan. Lisää lopuksi punajuuriraaste ja basilika. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo niistä n. 30 cm:n pituiset säikeet.
  3. Kiepauta säikeet solmuiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla.
  4. Voitele pinta munalla tai vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin ala- /keskiosassa n. 25 min tai kunnes kypsiä. Tarjoa juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 33,3 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search