Punajuurisolmut

Punajuurisolmut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuurisolmut

Punajuurisolmut

Erityisesti syksyllä, sadonkorjuun aikaan, kannattaa leivonnaisissakin hyödyntää uuden sadon antimia. Punajuuret sopivat raastettuna leipätaikinaan mainiosti.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset3 kpl

3 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
1 pussi (150 g)
10 dl
vehnäjauhoja
½ dl
3 dl (200 g)
punajuurta raastettuna
1 rkl
kuivattua basilikaa

tai 0.5 dltuoretta persiljaa
2 rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, juusto ja jauhot. Alusta Oivariini taikinaan. Lisää lopuksi punajuuriraaste ja basilika. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo niistä n. 30 cm:n pituiset säikeet.
  3. Kiepauta säikeet solmuiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla.
  4. Voitele pinta munalla tai vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin ala- /keskiosassa n. 25 min tai kunnes kypsiä. Tarjoa juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.