Puolukkainen kääretorttu

Puolukkainen kääretorttu

45 min
keskitaso
249 kcal / 100g
3
1

Puolukkaisen kääretortun makumaailma on hapokkaan ja makean yhdistelmä.

Ainekset

12 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3 ½ dl
puolukoita
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 rasia (200 g)

Päälle

2 dl
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
valmista kinuskikastiketta

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne siivilän läpi vaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  3. Soseuta puolukat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjalle. Kääri pohja rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Nosta rulla tarjoiluastiaan. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kääretortun pinnalle.
  5. Koristele kinuskikastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)