Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puutarhurin punajuurivuoka

Punajuurivuoka maistuu lisukkeena liha- ja kalaruokien kanssa. Kerma mehevöittää punajuuret uunissa ihanan pehmeiksi.

Puutarhurin punajuurivuoka
Puutarhurin punajuurivuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5-6  (550 g) punajuurta
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta rakuunaa

Ohje

  1. Pese punajuuret. Keitä ne kuorineen melkein kypsiksi höyrykattilassa tai vedessä
  2. Kuori jäähtyneet punajuuret. Leikkaa ne 1/2 cm:n vahvuisiksi viipaleiksi. Laita punajuuret uunivuokaan.
  3. Mausta kerma ja sekoita siihen vehnäjauhot. Kaada seos punajuurien päälle.
  4. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.
  5. Tarjoa erilaisten liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta rakuunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search