Siirry sisältöön
Quiche Lorraine eli Juustopiiras

Quiche Lorraine eli Juustopiiras

Quiche Lorraine on juustopiirakoiden ranskalainen klassikko. Mehevän herkullinen piiras sopii niin kahvipöytään kuin pikkuruoaksi salaatin kanssa tarjottavaksi.

Quiche Lorraine eli Juustopiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä

Täyte

  • 120 g fileepekonia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele vuoka (Ø n. 27 cm). Vuoraa se taikinalla. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Paista suikaloitu pekoni pannulla. Levitä pekoni ja juustoraaste pohjalle. Yhdistä täytteen loput aineet. Kaada vuokaan.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.

GLUTEENITON, LAKTOOSITON JUUSTOPIIRAS

  1. Valmista pohjataikina nyppimällä 100 g Valio laktoositonta voita ja 2 1/2 dl karkeaa, gluteenitonta, maidotonta jauhoseosta. Lisää 100 g Valio laktoositonta maitorahkaa. Sekoita taikinaksi. Käytä täytteessä Valio laktoositonta ruokakermaa ja Valio laktoositonta kevytmaitojuomaa

Vinkki

Suikaloi fileepekonin tilalle piirakkaan 100 g palvikinkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search