Rahkatäytteinen juustokakku

Rahkatäytteinen juustokakku

50 min
helppo
283 kcal / 100g
53
87

Maitorahka raikastaa ja keventää makeita herkkuja mukavasti. Rahkatäytteinen juustokakku valmistuu todella helposti ja nopeasti.

Ainekset

10 annosta

Pohja

200 g
keksejä, esim. Digestive tai Muro-keksejä
60 g (0,6 dl)

Täyte

2 prk (à 200 g)
2 prk (à 150 g)
1
kananmuna
¾ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
perunajauhoja

Koristeluun

sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita juustokakun valmistaminen hienontamalla keksit esim. monitoimikoneella. Sekoita Oivariini keksimuruihin. (Voit käyttää myös 75 g sulatettua Valio voita.) Vuoraa irtopohjaisen vuoan (Ø n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.1 min, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada vuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min
  4. Jäähdytä. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki

* Juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
18 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)