Hyppää sisältöön
Raikas kurkku-juustosalaatti

Raikas kurkku-juustosalaatti

Kesäsalaatti saa makua Valio Eila salaattijuustosta. Kevyt lisäke sopii hyvin kala- ja liharuokien kylkeen.

Raikas kurkku-juustosalaatti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (300 g) kurkku
  • 10-15  retiisiä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl tilliä
  • 3 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustokuutioita 9%
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 9 % 180 g laktoositon
  • 1 ruukku jääsalaattia

Ohje

  1. Leikkaa kurkku puoliksi pitkittäin. Vedä pikkulusikalla isoimmat siemenet pois. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli.
  2. Laita ainekset kannelliseen astiaan. Ravista astiaa, jotta kasvikset mehustuvat. Anna marinoitua puoli tuntia
  3. Valuta enin neste pois. Revi tarjoiluastiaan salaattia. Levitä kurkkuseos salaattipedille. Levitä päälle kylmällä vedellä huuhdotut, valutetut salaattijuustokuutiot.
  4. Tarjoa liha-tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 2 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi