Raparperirahka

Raparperirahka

20 min
helppo
152 kcal / 100g
1
1

Kesäinen raparperirahka maistuu paitsi sellaisenaan jälkiruokana ja välipalana, myös esimerkiksi lettujen tai kääretortun täytteenä.

Ainekset

5 annosta
2 dl
½ prk (à 250 g)
2 ½ dl
raparperihilloketta
1 tl
vaniljasokeria
sokeria

Koristeluun

mansikoita

Raparperihilloke

1 l
raparperia
¼ dl
vettä
1 ½ dl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin hilloke: Pehmitä raparperipaloja ja sokeria mikrossa laakeassa astiassa välillä sekoitellen, kunnes raparperi pehmiää. Jos käytät loppukesän raparperia, lisää joukkoon 1/4 dl vettä. Jäähdytä. (Jos hilloke on kovin löysää, siivilöi neste ja käytä se mehuna tai kiisselissä.)
  2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja raparperihilloke. Mausta vaniljasokerilla, lisää tarvittaessa sokeria.
  3. Koristele mansikan puolikkailla.

Vinkki

* Raparperihillokkeen ohjeen annoksesta tulee n. 4 dl hilloketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
6 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)