Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 3 (luomu)kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
perunajauhojaVoit kokeilla myös:
- ½ dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
½-¾ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 175 g mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¾ dl mansikkahilloa
Pinnalle
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3-5 dl (150 g) mansikoita
- 0 kg minttusuklaarouhetta tai nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi nuolijalla.
- Kaada taikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa kypsäksi, n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
- Kumoa hieman jäähtyneenä. Halkaise pohja täysin jäähtyneenä keskeltä.
- Vuoraa vuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakkupohjan päällimmäinen puolisko ylösalaisin vuokaan. Kostuta leikkauspinta (varsinkin reunoilta) vaniljamaidolla. Jos tarjoat kakun samana päivänä tai jos pidät kosteammasta täytekakusta, käytä kostutukseen 3/4 dl vaniljamaitoa.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
- Soseuta mansikat (myös pakastemansikat käyvät). Lisää sokerit. Anna maustua hetki. Lisää mansikkarahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitoon (1 rkl). Sekoita seos huolella marjarahkaan. Yhdistä siihen lopuksi kermavaahto.
- Kaada täyte vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Sivele leikkauspintaan myös mansikkahillo. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Koristele kakku kermavaahdolla, levitä se lusikalla tai pursota. Lisää kakun päälle lohkottuja mansikoita. Ripota pinnalle minttusuklaarouhetta tai nonparelleja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 221 kcalProteiini 4,4 gHiilihydraatti 24,3 gRasva 11,6 gTyydyttynyt rasva 6,4 gRavintokuitu 0,6 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- minttusuklaarouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.