Siirry sisältöön
Ristiäiskakku

Ristiäiskakku

Mansikkarahkatäytteinen kakku on kätevä valmistaa ja se sopii monenlaisiin juhliin. Se on marjaisen raikas, ei liian makea. Kokoa kakku edellispäivänä vuokaan ja hyydytä jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa. Koristele kakku vasta tarjoilupäivänä.

Ristiäiskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 3 (luomu)kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • ½-¾ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 175 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ¾ dl mansikkahilloa

Pinnalle

  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3-5 dl (150 g) mansikoita
  • 0 kg minttusuklaarouhetta tai nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi nuolijalla.
  2. Kaada taikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa kypsäksi, n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  4. Kumoa hieman jäähtyneenä. Halkaise pohja täysin jäähtyneenä keskeltä.
  5. Vuoraa vuoka (jossa pohja on paistettu) tuorekelmulla. Pane kakkupohjan päällimmäinen puolisko ylösalaisin vuokaan. Kostuta leikkauspinta (varsinkin reunoilta) vaniljamaidolla. Jos tarjoat kakun samana päivänä tai jos pidät kosteammasta täytekakusta, käytä kostutukseen 3/4 dl vaniljamaitoa.
  6. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
  7. Soseuta mansikat (myös pakastemansikat käyvät). Lisää sokerit. Anna maustua hetki. Lisää mansikkarahka. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi. Sulata ne kiehuvan kuumaan maitoon (1 rkl). Sekoita seos huolella marjarahkaan. Yhdistä siihen lopuksi kermavaahto.
  8. Kaada täyte vuokaan. Kostuta kakkupohjan toinen puolisko leikkauspinnalta. Sivele leikkauspintaan myös mansikkahillo. Nosta levy täytteen päälle paistopinta ylöspäin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  9. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Koristele kakku kermavaahdolla, levitä se lusikalla tai pursota. Lisää kakun päälle lohkottuja mansikoita. Ripota pinnalle minttusuklaarouhetta tai nonparelleja.

Vinkki

Kakun voi pakastaa. Käytä tällöin kostutukseen vain 1/2 dl maitoa, koska pakastettaessa kakku mehevöityy enemmän. Nosta jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 24,3 g
Rasva 11,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • minttusuklaarouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search