
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2½ dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1¼ tl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 dl rusinoita
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 8 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maitorahka-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää joukkoon rusinat ja siemenet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi.
- Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja kohota ne hyvin pellillä leivinliinan alla. Leikkaa leipien päälle ristiviillot ja ripottele pinnalle vähän jauhoja.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
282 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
34,5 g
Rasva
10,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa