Salaatti paahdetuista kasviksista

Salaatti paahdetuista kasviksista

50 min
keskitaso
63 kcal / 100g
1
1

Paahtuessaan kasvisten maut syventyvät, mikä tekee tästä salaatista erityisen maukkaan. Salaatti sopii sellaisenaan tarjoiltavaksi sekä liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

4 annosta
3 (400 g)
paprikaa , punaisia ja keltaisia
1 (200 g)
kesäkurpitsa
3 (200 g)
punasipulia
4
valkosipulin kynttä
4 (300 g)
tomaattia
1
punainen chilipalko
1
sitruuna
2 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
kuivattua rosmariinia
½ tl
kuivattua timjamia
n. 150 g
artisokan sydämiä puolitettuina
n. 1 1/2 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja

Minttukastike

1 ruukku
tuoretta minttua
2 dl
¼ tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

100 g
parmesaania lastuina
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
  2. Halkaise paprikat neljään osaan. Poista siemenet. Paloittele kesäkurpitsa n. 5 cm:n paloiksi. Kuori ja puolita punasipulit. Kuori valkosipulin kynnet.
  3. Poista tomaateista kannat. Jätä chili kokonaiseksi. Puolita sitruuna.
  4. Asettele kaikki kasvikset ja sitruuna uunipellille leivinpaperille.
  5. Pirskota kasviksille Oivariini ja ripota mausteet. Paahda uunin keskiosassa n. 10 min. Kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi.
  6. Ota paprikat kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Poista paprikoista pintakuori juuresveitsellä, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Kuori myös tomaatit.
  7. Hienonna valkosipulit ja chili ja pilko muut kasvikset suupalan kokoisiksi. Yhdistä ainekset.
  8. Viimeistele salaatti juustolastuilla ja persiljalla.
  9. Hienonna mintunlehdet ja yhdistä muihin kastikeaineisiin. Tarjoa salaatin kanssa eri kulhosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
85 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)