Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Salaatti rapeissa rieskatuuteissa

Rapeuta rieskat uunissa ja täytä ne hienostuneella salaatilla. Nämä maistuvat vaikka ystäväporukan illanvietossa.

Salaatti rapeissa rieskatuuteissa
Salaatti rapeissa rieskatuuteissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 ohutta rieskaa, esim. rullarieska
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 omenaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Ritari® e300 g ½ pkt (à 300 g) Valio Ritari® juustoa
  • 2 dl (130 g)
    pähkinöitä
  • Voit kokeilla myös:
  • 1 dl pinjansiemeniä

Kastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai sokeria

Ohje

  1. Käytä salaatin syötävinä "annoskulhoina" ohuita rieskoja (tai tortilloja). Kiepauta rieskat mahdollisimman suuriksi tuuteiksi. Aseta tuutit uunipellille leivinpaperille saumapuoli alaspäin toinen toisiinsa nojaten. Laita 200 asteeseen 5 minuutiksi, jotta ne rapeutuvat.
  2. Sekoita sillä aikaa revityn jääsalaatin joukkoon aivan ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja kuutioidut omenat.
  3. Lisää AURA tai pieniksi kuutioiksi leikattu Ritari-juusto sekä pähkinät. Jos käytät pinjansiemeniä, paahda ne ensin puhtaalla, kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää puolet niistä salaatin joukkoon, jätä puolet koristeeksi pinnalle.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Yhdistä salaattiaineisiin.
  5. Lusikoi salaatti rieskatuutteihin.

Vinkki

Tarjoa salaatti halutessasi tavallisesta salaattikulhosta. Varaa lisäksi leipää tai patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 183 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search