Salaatti rapeissa rieskatuuteissa

Salaatti rapeissa rieskatuuteissa

Rapeuta rieskat uunissa ja täytä ne hienostuneella salaatilla. Nämä maistuvat vaikka ystäväporukan illanvietossa.

30 min
helppo
218 kcal / 100g
0
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
5
ohutta rieskaa , esim. rullarieska
1 ruukku
jääsalaattia
2
varsisellerin vartta
2
omenaa
1 pussi (150 g)
Valio AURA® murua
tai Valio Ritari® juustoa
2 dl
pähkinöitä
tai pinjansiemeniä

Kastike

1 prk (200 g)
1 rkl
juoksevaa hunajaa tai sokeria

Ohje

  1. Käytä salaatin syötävinä "annoskulhoina" ohuita rieskoja (tai tortilloja). Kiepauta rieskat mahdollisimman suuriksi tuuteiksi. Aseta tuutit uunipellille leivinpaperille saumapuoli alaspäin toinen toisiinsa nojaten. Laita 200 asteeseen 5 minuutiksi, jotta ne rapeutuvat.
  2. Sekoita sillä aikaa revityn jääsalaatin joukkoon aivan ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja kuutioidut omenat.
  3. Lisää AURA tai pieniksi kuutioiksi leikattu Ritari-juusto sekä pähkinät. Jos käytät pinjansiemeniä, paahda ne ensin puhtaalla, kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää puolet niistä salaatin joukkoon, jätä puolet koristeeksi pinnalle.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Yhdistä salaattiaineisiin.
  5. Lusikoi salaatti rieskatuutteihin.

Vinkki

* Tarjoa salaatti halutessasi tavallisesta salaattikulhosta. Varaa lisäksi leipää tai patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
13 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)